• C Novo mesto
  • 16:52
  • Sre, 27.09.2023

Bo pomagal Sloveniji? Zveza bo naredila vse, kar lahko

Iz Hokejska zveza Slovenije (HZS) so sporočili, da so z njim v rednih stikih in da bodo naredili vse, da bi bi lahko zaigral za reprezentanco.

LJUBLJANA – Anže Kopitar je z Los Angeles Kings, kjer je kapetan ekipe, izpadel v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL, njegova reprezentančna usoda za svetovno prvenstvo maja pa še ni znana. Iz Hokejska zveza Slovenije (HZS) so sporočili, da so z njim v rednih stikih in da bodo naredili vse, da bi bi lahko zaigral za reprezentanco.

“O njegovi morebitni udeležbi na svetovnem prvenstvu za zdaj še prezgodaj govoriti. HZS je z njim v rednem stiku in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi se AK11 lahko pridružil slovenski reprezentanci. V tem trenutku bo potrebno najprej videti, kakšne obveznosti bo Anže Kopitar imel v klubu po zaključku sezone,” so sporočili iz HZS.

Hokejisti Los Angeles Kings so v današnjem zgodnjem jutru v šesti tekmi prvega kroga končnice NHL doma izgubili s 4:5 proti Edmonton Oilers in končali sezono. Edmonton je v seriji zmagal s 4:2, kralji, za katere slovenski kapetan Anže Kopitar ob petih strelih na gol ni dosegel točke, pa so izpadli.

Slovenska reprezentanca se je v začetku aprila zbrala na Bledu in začela priprave za SP elitne skupine v Latviji in na Finskem. SP se bo za Slovenijo začelo 13. maja s tekmo proti Švici.

Na SP, ki ga bosta gostili finski Tampere in latvijska Riga, bo Slovenija, vodi jo selektor Matjaž Kopitar, oče našega asa, igrala v predtekmovalni skupini B v Latviji. Njeni nasprotniki bodo poleg Švice še Češka, Kanada, Kazahstan, Latvija, Norveška in Slovaška.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www