• C Novo mesto
  • 00:24
  • Čet, 30.03.2023

Brežiški nogomet zavit v črno, žalujejo tudi pri NK Krka

Z nogometnega kluba Brežice prihaja žalostna vest. »V 64. letu starosti za vedno zapustil eden najpomembnejših igralcev in trenerjev, ki so kadarkoli branili oranžno-modre barve našega kluba. Nebih Zeneli je danes, 2.2.2023, še zadnjič zaprl svoje oči in sklenil svojo 63 let dolgo pot življenja ter se podpisal pod bogato in pomembno poglavje v knjigi Nogometnega kluba Brežice 1919. Rojen je bil 15.7.1959 v glavnem mestu Republike Kosovo, Prištini, v takratni Republiki Jugoslaviji. Je človek s slovenskim in kosovskim potnim listom, ki je svoje življenje posvetil prelepi igri nogometa, predvsem pa je nogomet v Posavju s svojim delom privzdignil na nekakšen drugi, višji nivo. Kljub temu, da ne prihaja iz naše okolice je Nebih Brežičan z veliko začetnico besede. V NK Brežice je kot igralec začel trenirati 21.7.1981 in v sezoni 1981/82 že igral za člane Brežic v takratni conski ligi ali 2.SNL-vzhod. V začetku 90-tih let je kopačke zamenjal za piščalko ter štoparico in se začel ukvarjati s trenerskim delom. Vodil je skoraj vse selekcije NK Brežice 1919, največji pečat pa je zagotovo pustil na članski ekipi, kateri je nazadnje v sezoni 2018/19 pomagal do obstanka v 2. SNL,« so zapisali pokojniku v spomin.

Ob tem dodajajo, družini, prijateljem in vsem žalujočim izrekajo iskreno sožalje, Nebih pa jim bo v spominu ostal kot izjemen nogometni um in še bolj izjemen človek. »Upamo, da bo tudi tam zgoraj spremljal tekme našega kluba ter da ne bo nikoli prenehal misliti na prelepo igro nogometa, katera vsem nam, tako kot je njemu, pomeni nekaj več.«

Žalujejo tudi pri NK Krka

»Zapustil nas je Nebih Zeneli, ki se ga mnogi spominjate kot trenerja tako mladinskih kot članske ekipe NK KRKA,« pa so pokojnemu v slovo zapisali pri novomeškem nogometnem klubu.

Umrl tudi legendarni slovenski trener, razvijal je mlade slovenske igralce

V 85. letu se je poslovil tudi Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev. Nogometna zveza Slovenije izreka globoko sožalje vsem Mahmutovim bližnjim.

N. K.; Foto: Shutterstock