• C Novo mesto
  • 12:16
  • Pet, 19.04.2024

Deset let po hudi nesreči Schumacherja ima sin eno željo: “Vse bi dal, da bi lahko govoril z očetom!”

Redki so, ki so ga v teh letih lahko obiskali.

ŽENEVA – Deset let bo že minilo letos decembra od težke poškodbe nekdanjega asa formule 1 Nemca Michaela Schumacherja. Konec decembra leta 2013 jo je skupil med smučanjem v Meribelu. S sinom Mickom se je spustil po Combe de Saulire pod vrhom Dent de Burgin v francoskih Alpah. Trenutek je bil dovolj, da mu je spremenil življenje. Zapeljal je s poti, odneslo ga je v zrak…

„Obstaja samo en odgovor, kako je Michael. To je rekel njegov sin Mick v redkem intervjuju leta 2022: ‘Vse bi dal, da bi lahko govoril z očetom.’ Ta stavek pove vse o tem, kako je očetovo okrevanje napredovalo zadnjih 3500 dni. To je brezupen primer,“ so besede, ki jih je izrekel Roger Benoit, švicarski novinar, tudi družinski prijatelj Michaela Schumacherja.

Redki so, ki so ga v teh letih lahko obiskali.

V nesreči si je huje poškodoval glavo, zato so ga nemudoma dali v komo. Stanje pa se do danes ni spremenilo. Njegovo stanje ostaja skrivnost. Od nesreče pa se v javnosti ni nikoli več pojavil.

Schumacher je danes star 54 let, v formuli 1 je dirkal za ekipe Jordana, Benettona, Ferrarija in Mercedesa. Nastopil je na 306 dirkah, zmagal je 91-krat, sedemkrat je bil svetovni prvak, 68-krat je tekmo začel v prve štartne vrste.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www