• 18.04C Novo mesto
  • 07:38
  • Čet, 06.08.2020

Dončič razveselil malega Krisa, nato na kolena spravil Lakerse#VIDEO

Dallas Mavericks je na gostovanju pri vodilni ekipi lige NBA, Los Angeles Lakers, zmagal s 114:100, Luka Dončić pa je zbral 27 točk, deset podaj in devet skokov. Dallas, ki je zabeležil trinajsto zmago v sezoni, je prekinil niz desetih zmag Los Angeles Lakers, ki so v dosedanjih devetnajstih nastopih izgubil le dvakrat. Prvi zvezdnik lige LeBron James je dosegel 25 točk. Odličen večer je imel tudi drugi slovenski zvezdnik v ligi NBA, Goran Dragić. Dosegel je tri točke manj kot Dončić.

Pozdravil malega Krisa

Najboljši slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić je pred nedeljsko tekmo v Los Angelesu proti Lakersom na parketu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa Zuidicha, ki je trenutno na zdravljenju v ZDA. 22-mesečni Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Po prejemu zdravila naj bi na opazovanju ostal še tri mesece.

Dragić ključni mož

Miami Heat pa je vknjižil štirinajsto zmago. Dragić je bil prvi strelec moštva in ključni igralec, saj je koš dosegel tudi v zadnji minuti in pol, v kateri je Miami nadoknadil zaostanek sedmih točk in slavil s 109:106. Iz igre je metal 9:18 oziroma 3:6 za tri točke. Ekipa s Floride je trenutno tretja na vzhodu in peta v ligi NBA.

NaDlani.si; Foto: youtube