• -0.86C Novo mesto
  • 20:42
  • Sob, 14.12.2019

Dragić se vrača v reprezentanco

LJUBLJANA − Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam reprezentance, ki bo odigrala zadnji dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019. Glavni novosti sta vrnitev Zorana Dragića ter prvi vpoklic v izbrano vrsto za Jana Špana. Zoran Dragić se je od slovenske reprezentance poslovil z osebnim rekordom, 7. septembra 2016 je v tretjem krogu kvalifikacij za EP proti Ukrajini v Celju dosegel 28 točk. Naslednji dan je zapustil izbrano vrste ter se pridružil novim delodajalcem v Milanu.

Hudi poškodbi

Mlajši od bratov Dragić, ki je za Slovenijo odigral štirideset uradnih tekem in je trinajsti najboljši strelec na uradnih tekmah (435 točk), je bil v zadnjih sezonah hudo poškodovan. Dvakrat si je strgal križne vezi na desnem kolenu; najprej februarja 2017, tako da je moral izpustiti udeležbo v zlati reprezentanci, ter nato še februarja 2018. V začetku januarja letos je postal član italijanskega prvoligaša iz Trsta, kjer ima na prvih petih tekmah povprečje deset točk, 3,2 skoka in 2,4 podaje.

Spet težave z igralci

»Igralci so zelo motivirani in vsi si želijo, da se uvrstimo na eurobasket 2021. Glavna težava pa mislim, da bo spet enaka. Klubi, s katerimi sva bila v stiku, se bodo še naprej držali na strani evrolige, kar pomeni, da bodo reprezentance prikrajšane za tiste košarkarje, ki nastopajo v evroligaških klubih,« je dejal selektor in dodal, da bosta z Likarjem v prihodnjih mesecih obiskala tudi Luko Dončića v Dallasu in ob tem dodaja da ne išče opravičil za neuspeh.