• 19.75C Novo mesto
  • 13:59
  • Sre, 08.04.2020

Dragićev Miami pokvaril Dončićev 21. rojstni dan: Bilo je težko … Danes nisem bil pri sebi #VIDEO

Ponoči je v severnoameriški košarkarski ligi NBA potekal težko pričakovani obračun slovenskih zvezdnikov. Miami Heat Gorana Dragića je gostil Dallas Mavericks Luke Dončića. S 126:118 so na Dončićev 21. rojstni dan slavili domači. Dragić je dosegel 16 točk, pet podaj in štiri skoke, slavljenec Dončić pa 23 točk, deset podaj in štiri skoke.

Pri domačih je bil s 26 točkami najboljši strelec Jimmy Butler, Duncan Robinson jih je dodal 24. Dragić je bil na parketu 33 minut in je iz igre metal 5:13. Odločilno prednost si je Miami priigral na začetku zadnje četrtine, ko je naredil niz 13:0. S tem si je zagotovil šele tretjo zmago na zadnjih desetih tekmah.

Na drugi strani je bil pri Dallasu najbolj razpoložen Seth Curry, ki je s 37 točkami postavil svoj strelski rekord v dresu moštva iz Teksasa. Kristaps Porzingis je v statistiko vpisal 24 točk in 13 skokov. Dončić, ki je igral s poškodovanim prstom, je na parketu preživel 38 minut in ni bil najbolj pri metu, iz igre je metal 7:17, zgrešil pa je tudi vseh šest poskokov za tri točke.

Hude bolečine našega zvezdnika

»Nisem mogle ujeti žoge. Nisem vedel, da je palec tako pomemben za držanje žoge. Bilo je težko … Danes nisem bil pri sebi. Iz tega se moram nekaj naučiti in iti naprej,« je po koncu dejal Dončić. Miami je sicer v tretji četrtini že vodil za 12 točk (83:74), a je Dallas spreobrnil zaostanek v vodstvo z 88:85. Pred začetkom zadnjega dela igre so gostje vodili s 93:88, potem pa so domači košarkarji znova stvari vzeli v svoje roke.

Na tekmi ogromno Slovencev

Tako kot lani, ko je v dvoboju slovenskih košarkarjev v Miamiju prav tako slavil Dragić in Miami, si je tudi tokrat tekmo ogledalo ogromno Slovencev.

NaDlani.si; Foto: youtube