• C Novo mesto
  • 00:11
  • Pet, 20.05.2022

Drama v Avstraliji se nadaljuje, Nole naj bi bil spet aretiran

Pisali smo, da je avstralsko zvezno prizivno sodišče je danes odločilo v prid Novaku Đokoviću v primeru zavrnjene vize za vstop v Avstralijo. Sodišče je vladi naročilo takojšen izpust srbskega teniškega zvezdnika iz pridržanja za tujce. Đoković je po zagotovilih odvetniške ekipe predložil vso potrebno dokumentacijo za vstop v državo, četudi ni cepljen, tudi sodnik avstralskega zveznega prizivnega sodišča v zaslišanju Anthony Kelly pa se je strinjal in spraševal, kaj bi lahko Đoković sploh še storil drugega.

Aretacija

»Odločitev o preklicu vize se razveljavi s takojšnjim učinkom … Đokovića se nemudoma izpusti iz pridržanja. To se mora zgoditi v roku 30 minut po izdaji te sodbe,« je odločil. Đoković ima sedaj po navedbah sodišča zagotovljeno pravno pomoč in možnost sodnega varstva za bivanje v državi. Po poročanju srbskih medijev pa naj bi avstralske oblasti dobro uro po odločitvi sodišča spet aretirale Đokovića. Čaka ga deportacija, poroča B92. »pet hočejo pridržati Novaka. Trenutno je z odvetniki v sobi, kjer je bil med zaslišanjem,« je povedal njegov brat Đorđe, poročajo srbski mediji. Navedbe o sinovi ponovni aretaciji je za The Pavlovic Today potrdil njegov oče Srđan Đoković.

Večkrat se je zrušil tudi strežnik

Po svetu je vladalo izjemno zanimanje za Đokovićevo zaslišanje, večkrat se je zrušil tudi strežnik, s katerim sodišče zagotavlja neposredni prenos obravnave. Pred poslopjem se je zbralo tudi nekaj protestnikov, ki so izrazili podporo srbskemu tenisaču. Prvi igralec sveta je v sredo pripotoval v Avstralijo, od takrat pa so ga oblasti zadržale v hotelu za azilante. Vladna stran je v soboto vložila zahtevo, da se zaslišanje zaradi priprave argumentov preloži na sredo, a je sodnik Kelly to zavrnil tudi zaradi časovne stiske pred OP Avstralije, ki se bo začelo prihodnji ponedeljek.

V Srbiji pravijo, da je Đoković že premagal Avstralijo

»Velika zmaga za Srbijo in Novaka Đokovića«, pod naslovom Zmaga piše Republika. »Zmaga kariere za Novaka Đokovića«, izpostavlja Srbija danas, podobne naslove pa imajo tudi ostali tamkajšnji mediji.

STA, Foto: youtube

dolenjske lekarne