• 23.61C Novo mesto
  • 19:01
  • Čet, 02.07.2020

FOTO: »Če ne bi bil naprej skakalec, ne bi potem postal kolesar!« Rogliča v domačem Zagorju pričakalo več tisoč

Kolesarja Primoža Rogliča je nocoj na sprejemu, ki so ga je zanj kot častnega občana pripravili v Zagorju ob Savi, pričakala več tisoč glava množica ljudi. Za dirko po Italiji, v kateri je osvojijo tretje mesto, je Roglič dejal, da je bila borba težka in da je za vsako etapo dirke vsak dan dal 115 odstotkov od sebe. Povedal je tudi, da ni bil edini Slovenec, ki je tokrat na Giro po Italiji nosil rožnato majico. Na vprašanje, ali mu je žal, da že prej ni postal kolesar, je odgovoril, da ne.

»Če ne bi bil naprej skakalec, ne bi potem postal kolesar,« je dejal Roglič in dodal, da je bil presenečen koliko slovenskih zastav je videl na dirki. Ali se bo tudi prihodnje leto udeležil nove dirke, je pojasnil, da bo odločitev o tem sprejel v zadnjem trenutku, tako kot ponavadi.

Primož Roglič v Zagorju. Sprejem njemu v čast; 5.6.2019. Z Zdravljico.

Objavil/a Marija Smrkolj dne Sreda, 05. junij 2019

Ponos občine Zagorje ob Savi.
Primož Roglič

Objavil/a Klemen Vukic photography dne Sreda, 05. junij 2019

Župan Zagorja Matjaž Švagan je Rogliču vročil posebno priznanje ter torto iz plenic, saj najboljši slovenski kolesar kmalu pričakuje naraščaj. Gostinsko podjetje Trojane pa mu je podarilo 21 krofov za vsako etapo dirke po Italiji. Sprejema se je udeležila tudi Rogličeva partnerka Lora, ki je vesela, da je dirke konec, saj nobenega dneva brez Primoža ne bi več prenesla.

NaDlani.si; Foto: facebook.com/slocycling