• -1.4C Novo mesto
  • 03:05
  • Pon, 20.01.2020

FOTO: Celjani do točk v Trebnjem, navijal je tudi župan

Domači so se kasneje vendarle nekoliko prebudili in ob koncu prvega polčasa zaostanek zmanjšali na -5 (17:22).

TREBNJE – Sinoči so lahko ljubitelji rokometa v športni dvorani OŠ Trebnje spremljali pravi rokometni spektakel med ekipama RK Trima Trebnjega in RK Celja Pivovarne Laško. Po napeti končnici je dvoboj vendarle pripadel Celjanom, ki so slavili z rezultatom 33:36.

Trebanjci so se na začetku dvoboja zelo dobro upirali ekipi Celja Pivovarne Laško, ki so v 5. minuti vodili le z 2:3. V nadaljevanju je sledila igra »gol za gol«, gostje pa so v 14. minuti z zadetkom Branka Vujovića povišali prednost na +3 (7:10). Nato je sledil mrk Trebanjcev, kar so pivovarji izkoristili in v 22. minuti vodili že z 10:17. Prednost sedmih zadetkov pa je domačega trenerja prisilila, naj v 22. minuti vzame prvo minuto odmora na tej tekmi. A tudi ta nikakor ni pripomogla Trebanjcem, ki so v 27. minuti srečanja vodili že za +9 (12:21). Domači so se kasneje vendarle nekoliko prebudili in ob koncu prvega polčasa zaostanek zmanjšali na -5 (17:22).

Na uvodu drugega polčasa so Celjani mirno ohranjali prednost, od 40. minute dalje pa je sledil mrk pivovarjev. Trebanjci so namreč z odlično predstavo in golom Klemna Saška v 46. minuti zmanjšali zaostanek na le -4 (25:29). Trebanjcem se je ob kar tehničnim napakam Celja uspelo približati celo na -3 (31:34). V nadaljevanju smo lahko v Trebnjem spremljali razburljivo končnico, ki je na koncu vendarle pripadla Celjanom. Ti so slavili z rezultatom 33:36.

Pri domačih se je s šestimi goli izkazal Klemen Sašek, s petimi mu je sledil Gal Cirar. V gostujoči zasedbi pa je z osmimi zadetki blestel Tilen Kodrin.

Celjane v prihodnjem krogu čaka zaostala tekma 1. kroga proti Kopru, Trebanjci pa se v sredo odpravljajo na gostovanje v Maribor.

Vir in fotografija: RK Trimo Trebnje