• C Novo mesto
  • 20:36
  • Čet, 30.06.2022

FOTO: Kdo je Dami Zupi iz Krškega, ki z ekipo dobrodelno kolesari za otroke okoli Slovenije?

poletni festival

Trasa je razdeljena na pet dni in pet etap. Prva, današnja poteka od Novega mesta do Portoroža, nato do Soče, Prevalj, Dobrovnika in nazaj v Novo mesto.

NOVO MESTO – V okviru projekta Dobrodelno okoli Slovenije bodo tudi letos zbirali sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. V ta namen so kolesarji danes zavrteli pedale in bodo v prihodnjih dneh prevozili 1225 kilometrov dolgo pot okoli Slovenije, na kateri se jim lahko kadar koli pridružijo vsi kolesarski navdušenci in z njimi prekolesarijo del poti.

Projekt Dobrodelno okoli Slovenije je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko ultra kolesarka Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog Slovenije.

Dami Zupi je star 45 let, prihaja iz okolice Krškega, letos tretjič kolesari okoli Slovenije in zbira sredstva za nakup koles za otroke. Na pot okoli Slovenije so z njim odšli še Robert Kranjec, Siniša Babić, Ivan Čular, Gašper Bevc, Robert Buterin, Silvijo Pale-Halić, Leon Lebar, Igor Mihelič, Vladimir Apollonio, Dunja Selan, Sanin Ljuca, Anže Vidmar, Miran Gračner, Sašo Kovačec, Simon Zlatanović, Agata Lenarska-Praljak, Dražen Pajtak, Ivan Puškarić, Borut Vehar, Ludvik Lenarčič, Grega Kološa, Frenk Šilc in Daniel Horvat.

Trasa z nekaj manjšimi popravki ostaja enaka tisti iz leta 2021, razlika je le, da bodo kolesarji vozili samo podnevi in ne več tudi ponoči. Trasa je razdeljena na pet dni in pet etap. Prva, današnja poteka od Novega mesta do Portoroža, nato do Soče, Prevalj, Dobrovnika in nazaj v Novo mesto.

V okviru projekta, katerega glavni organizator je Slovenska karitas, bodo letos zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Ta bodo zbirali z prispevki kolesarjev, ki se bodo pridružili etapi (v višini 10 evrov), s SMS sporočili tistih, ki bodo gledali kolesarjenje v prenosu v živo (ZAKOLO5 na 1919) in večjimi donacijami, ki jih je mogoče nakazati na račun Karitas ( Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 905, Namen: ZA KOLO).

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Sportida

dolenjske toplice
oglaševanje