• 29.06C Novo mesto
  • 16:52
  • Ned, 18.08.2019

FOTO: Ob Ilkini zmagi se je oglasila tudi Tina Maze. Ne boste pa verjeli, kaj je obljubil Pahor

ARE – Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu, na najbolj pomembni tekmi sezone, prikazala najboljšo predstavo ter s popolnim smukom za učbenike osvojila svoje drugo odličje najžlahtnejšega sijaja na velikih tekmah. Kot je dejala po velikem zmagoslavju, je bila že na startu odločena, da se vrže dol ter vzame tisto, po kar je prišla v Are.

»Hvala za čestitke, mogoče se bom malo usedla in jokala. Že na startu sem se počutila super odločena, da se vržem dol in da odsmučam. Vedela sem, kaj to pomeni, da je start znižan, da bo malo počasneje in da se da ponekod smučati še bolj direktno in po domače ‘šparati metre’. S tem ciljem sem se zagnala, da naredim vse, kar sem si zastavila. Potem je še posijalo sonce in bilo je res ‘s ketne’,« je bila prva izjava Štuhčeve po zmagi.

 

Ob slavju Štuhčeve se je med drugim oglasila Tina Maze, čeprav se je pisalo, da dekleti nista v najboljših odnosih. Znova ji je na poseben način čestital tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki ga očitno čaka nekaj dela. »Draga Ilka, čestitke za šampionsko zmago. Ampak kaj mi je bilo treba zadnjič pod Pohorjem obljubiti, da vam v tem primeru operem avto?« je zapisal.