• -2.15C Novo mesto
  • 03:37
  • Čet, 28.01.2021

Groza, kaj so tekmici hoteli narediti Rogliču, etapa skorajda tragična za prvega slovenskega zvezdnika

Primož Roglič tudi po 19. etapi kolesarske dirke po Španiji ostaja oblečen v rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi letošnje Vuelte. Na sporedu je bila na papirju dolgočasna ravninska etapa, dolga 165 km od Avile do Toleda. Večji del je peloton močil dež, spolzko cestišče pa je zakrivilo tudi množični padec, ki pa se je končal brez posledic, so pa bili udeleženi skoraj vsi kolesarji Jumbo-Visme, med drugimi tudi Primož Roglič ter tudi ekipa Astane, z Miguelom Angelom Lopezom. Rogličev zvesti pomočnik Tony Martin je bil prisiljen celo odstopiti.

Skorajda bi se etapa etapa končala tragično za prvega slovenskega zvezdnika Rogliča. Ta je bil med tistimi, ki so bili ujeti v zmešnjavi. Kolesarji Movistara z domačim izzivalcem za špansko kolesarsko krono Alejandrom Valverdejem so se izognili padcu. Sprva je celo kazalo, da so pospešili in tako želeli kovati dobiček na račun tuje nesreče.

A je vendarle v pokrajini La Mancha, kjer je bil doma sloviti literarni junak Don Kihot, prevladalo viteštvo. Skupina z Valverdejem je počakala preostalo skupino, ki je bila udeležena v padcu, ter nato skupaj nadaljevala pot po planoti proti eni od zgodovinskih prestolnic kastiljskega kraljestva.