• 23.2C Novo mesto
  • 17:22
  • Sob, 24.08.2019

VIDEO: Hadalin srebrn v kombinaciji na SP v Areju! Oglejte si vožnjo za anale

ARE – Francoz Alexis Pinturault je novi svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju je Francoz do zlata prišel s 24. mesta po smuku, najboljši slovenski tekmovalec Štefan Hadalin pa je bil po smukaškem delu 30., a je na koncu zaostal le 24 stotink. Tretji je bil Avstrijec Marco Schwarz.

Hadalin, ki je bil po polovici tekme na 30. mestu z zaostankom 1,88 sekunde,  je slalom začel kot prvi in priložnost odlično izkoristil. Dosegel je najboljši čas slalomskega dela kombinacijske tekme. Klemen Kosi je tekmo končal na 24. mestu z 2,39 sekunde zaostanka, Boštjan Kline je na slalomskem delu odstopil, Miha Hrobat, 34. po smuku, pa je na koncu pristal na 33. mestu (+ 3,66).

Ostal brez besed

»Brez besed sem … Ne vem, ne morem nič povedati,« je v prvem odzivu v pogovoru za Televizijo Slovenija dejal Hadalin, ki ni mogel skriti čustev, a je nato na kratko le analiziral svoj nastop in ocenil, kaj je bilo ključno: »Slalom in napaka v smuku, ko se je ravno izšlo za enko. Ja, izkoristil sem svojo priložnost.«