• 17.09C Novo mesto
  • 04:00
  • Tor, 04.08.2020

Huda nesreča Križnarjeve, to se je zgodilo na njen rojstni dan #VIDEO

Japonska smučarska skakalka Sara Takanashi si je na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju priborila že 57. zmago v karieri. Vidno sta se odrezali tudi Nika Križnar na petem in Ema Klinec na sedmem mestu, prva pa se je ob prihodu v iztek ob trku z zaščitno ogrado tudi poškodovala.

Tekma prekinjena z nekaj minut

V finalu je prva odlično skočila Križnarjeva, ki si je s 121 metri na prvem mestu zagotovila kar 18 točk prednosti pred Klinčevo. Slovenki sta bili po prvi seriji peta in sedma. Žal pa je bila Križnarjeva nepazljiva v izteku skakalnice, kjer se je na poledeneli podlagi z obrazom zaletela v varovalno ograjo in tekma je bila kar nekaj minut prekinjena, Slovenko pa so na nosilih odnesli na zdravniške preglede. Na ta način se je za mlado slovensko smučarko slabo končal prav njen rojstni dan, ki ga je praznovala včeraj.

Bila je pri zavesti

Križnarjevo so takoj odpeljali na preventivno slikanje roke in glave. Že ko je na nosilih zapuščala iztek, je bila pri zavesti, več podrobnosti o njenem zdravstvenem stanju pa na Smučarski zvezi Slovenije obljubljajo za torek.

STA; Foto: Youtube