• 18.51C Novo mesto
  • 16:21
  • Pet, 05.06.2020

Huda tragedija in smrt na dirki kjer tekmujeta Mezgec in Mohorič, zmagovalec pozneje diskvalificiran

Dvaindvajsetletni Belgijski kolesar Bjorg Lambrecht je preminil na dirki po Poljski, kjer so ga po hudem padcu 40 km po začetku današnje tretje etape morali zaradi poškodba glave odpeljati v bolnišnico, je sporočila njegova ekipa Lotto Soudal. Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep), ki je sprva zmagal, je bil pozneje diskvalificiram.
“To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce … Počivaj v miru, Bjorg,” je prek Twitterja sožalje izrekla ekipa Lotto Soudal.

Po oviranju v ciljnem sprintu, je zmagal Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), ki je ostal vodilni v skupnem seštevku. Drugi v etapi je bil Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretji pa Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Po tretji etapi, ki je od Chorzowa do mesta Zabrze potekala v dolžini 150,5 km, je skupnega četrtega mesta na tretje napredoval Slovenec Luka Mezgec

Mohorič in Mezgec sta bila v glavnini tik za najboljšo deseterico, prvi je bil 13, deseti pa Mezgec. Slednji je v nedeljo zmagal v drugi etapi in zabeležil 18. zmago v karieri ter drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

V torek bo četrta etapa potekala med mestoma Jaworzno in Kocierz in bo dolga 173 km.