• C Novo mesto
  • 21:23
  • Ned, 13.06.2021

Igralec Olimpije je bil okužen, znano, kaj bo z novomeškimi košarkaši

»V nedeljo so košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe Cedevite Olimpije opravili protokolarno testiranje COVID-19 pred tekmo drugega kola 7DAYS EuroCupa. Sinoči je bil klub iz Stožic tudi obveščen o pozitivnem primeru znotraj članske ekipe. Zato sta bili po tekmi 1. kroga Lige ABA obe ekipi, tako Cedevita Olimpija kot Krka, napoteni v samoizolacijo. Po današnji odločitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije je naši zasedbi odrejena 10-dnevna karantena,« so zapisali pri košarkarskem klubu Krka in dodali, da bodo o vseh nadaljnjih ukrepih in terminih tekem sproti obveščali javnost.

ℹ️ Naši člani v 10-dnevni karanteni
#MiSmoKrka

Objavil/a KK Krka Novo mesto dne Ponedeljek, 05. oktober 2020

Kaj se je zgodilo?

V nedeljo so košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe Cedevite Olimpije opravili protokolarno testiranje na covid-19 pred tekmo drugega kola evropskega pokala. V nedeljo zvečer je bil ljubljanski klub obveščen o pozitivnem primeru znotraj članske ekipe, zavoljo tega sta bili obe ekipi Cedevita Olimpija in Krka po tekmi uvodnega kroga v regionalni logi Aba napoteni v samoizolacijo.

Novico o tem so iz ljubljanskega kluba sporočili že v nedeljo zvečer, direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je v zvezi s tem dejal: »Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa dvakrat prestala testiranje. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni.«

NaDlani.si; Foto: facebook/bcKrka