• 18.35C Novo mesto
  • 15:15
  • Tor, 29.09.2020

Janja Garnbret nadaljuje niz zmag! »To je kar noro«

VILLASRS – Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v kantonu Vaud v Švici. Dvajsetletnica je bila najboljša že v kvalifikacijah in polfinalu, v finalu pa je z najvišjo višino smeri potrdila še sedmo zmago za neprekinjen letošnji niz zmag v svetovnem pokalu.

»To je kar noro, da sem lahko nadaljevala s takšnim nizom, kot sem končala balvansko sezono. Nisem vedela, kaj naj pričakujem na prvi tekmi sezone v težavnosti. Med Vailom in Villarsom je bilo nekaj časa, ki sem ga seveda posvetila treningu težavnosti in plezanju dolgih smeri. Sem samo uživala in je vse šlo odlično,« je bila s še četrto zmago v Villarsu zadovoljna najboljša slovenska športna plezalka.

ZA SEDEM FINALISTK USODEN ISTI OPRIMEK

Dodajmo, da je v finalu je kar sedem finalistk padlo na istem oprimku. Ta pa ni predstavljal težav za nepremagljivo tekmovalko iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. Slovenija je imela v sobotnem finalu Villarsa tri predstavnice in enega predstavnika. Domen Škofic je v moškem finalu osvojil četrto mesto, Mia Krampl je bila peta, Lučka Rakovec je ženski finale končala na šestem mestu.

NaDlani.si; Foto: youtube