• C Novo mesto
  • 01:38
  • Ned, 22.05.2022

Janševa desna roka brcnila v temo, košarkarje Krke obtožil delanja škode

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili uvodno tekmo finala lige Nova KBM. V domači dvorani Stožice so prepričljivo premagali Krko s 97:45. So pa dolenjski košarkarji nekaj dni prej večnemu tekmecu zadali poraz v polfinalu pokala Spar, potem ko so Ljubljančani manj kot minuto pred koncem vodili za osem točk. Sledila je zmaga nad Šentjurjem, kar je za Novomeščane bila četrta lovorika v pokalnem tekmovanju in šestnajsta v vseh tekmovanjih v samostojni Sloveniji.

Presenečenje in veselje sta bila nepopisna, vendar ne za vse. »Nekoč so nas učili, da naj bodo športniki naš vzor Poznali smo celo izraz športno vedenje, športna poteza… Danes je očitno drugače, kot kaže so “ta glavni”, če javno uničujejo športne rekvizite in delajo škodo Kako nam bodo to predstavili – kot upor, protest ali vandalizem…?« je tvitnil generalni sekretar vlade Božo Predalič.

No, košarkarji Krke so ga kmalu poučili o 100-letni tradiciji rezanja mrežice, sekretar pa je ob tem izpadel slab poznavalec košarke. Včasih je morda bolje kaj obdržati zase …

NaDlani.si; Foto: twitter