• C Novo mesto
  • 06:44
  • Sob, 23.09.2023

Kaj pa to? Vsi so odpisali Sekuliča, Dončića in ekipo, danes pa ti fantje že med 8 na svetu?!

LJUBLJANA – Poleg slovenskih košarkarjev, ki so danes proti Avstraliji z 91:80 dosegli četrto zmago, so se že po 1. krogu 2. dela svetovnega prvenstva na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji v četrtfinale prebili tudi Nemci, Američani in Litovci.

Že pred tekmo Slovenije so Nemci, tudi oni so uvodni del končali s tremi zmagami, danes v skupini K brez večjih težav premagali Gruzijo s 100:73 in vpisali četrto zmago, s katero so si priigrali vstopnico za četrtfinale. Slovenci se bodo z Nemci pomerili v nedeljo ob 13.10, tekma pa bo odločala o prvem mestu v skupini in boljšem izhodišču za četrtfinale.

V četrtfinalu se “slovenska” skupina križa s skupino L, kjer pa se je danes v boju za napredovanje precej zakuhalo, reprezentance pa so v razmerju zmag in porazov izenačene. Do danes neporaženi Kanadčani so po treh suverenih zmagah v prvem delu prvenstva danes po hudem boju z Brazilci izgubili s 65:69. Latvijci so medtem po Franciji v predtekmovanju spisali novo presenečenje, tokrat so bili boljši še od Špancev s 74:69.

V zadnjem krogu drugega dela bodo Latvijci igrali proti Brazilcem, Kanadčani pa bodo izzvali Špance. Zmagovalci obeh obračunov se bodo uvrstili v četrtfinale.

Podobno kot v skupini L pa je vse še povsem odprto tudi v skupini I. Tam so danes sprva Italijani po zaostanku za 16 točk presenetljivo ugnali Srbe z 78:76 in jim prizadeli prvi poraz na tem prvenstvu. Nekoliko presenetljivo so danes prvič klonili tudi košarkarji Dominikanske republike, premoč so morali priznati Portoriku, ta je bil boljši s 102:97.

Vse ekipe v tej skupini so prav tako pred zadnjo tekmo drugega dela izenačene v razmerju zmag in porazov. Italijani se bodo v nedeljo za napredovanje med osem najboljših pomerili proti Portoriku, Srbi pa proti Dominikanski republiki.

Tudi v skupini J pa sta od danes znani že obe reprezentanci, ki sta se prebili v nadaljnje tekmovanje. Tako Američani kot Litovci so si po današnjih zmagah zagotovili napredovanje. Prvi so bili s 85:73 boljši od Črne gore, drugi pa z 92:67 od Grčije. Američani in Litovci se bodo v nedeljo pomerili za prvo mesto v skupini.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www