• -4.56C Novo mesto
  • 07:24
  • Sre, 22.01.2020

Kaj zmorejo skupaj Dragić, Dončić in Randolph?

Slovenska moška članska reprezentanca se je v okviru priprav na EuroBasket odpravila na pripravljalni turnir v Opatijo. Varovanci Igorja Kokoškova se bodo v soboto, 12. avgusta, srečali z reprezentanco Hrvaške, v nedeljo pa jih čaka še obračun proti Ukrajini.

OPATIJA – Slovenci so se včeraj dopoldan odpravili proti Opatiji, kjer jih čakata četrta in peta pripravljalna tekma. #mojtim je slavil zmago na prvih treh tekmah – 30. julija je v Rogaški Slatini ugnal univerzitetno ekipo Rusije, na pokalu Adecco pa so Slovenci premagali Madžarsko in Češko. Na tekmi proti Čehom se je poškodoval Vlatko Čančar, ki dobro okreva, vendar ga v Opatiji še ne bomo videli na parketu. Ekipi se je v sredo priključil Matic Rebec, ki je prebolel angino. Štirinajsterici se bo na Hrvaškem pridružil še Anthony Randolph, ki se je poročil preteklo soboto.

Pripravljalna tekma, 12.8.
Slovenija – Hrvašja (18.00)

Najboljši strelec na vseh treh pripravljalnih tekmah je bil Luka Dončić, ki v povprečju doseže 17,3 točke na tekmo.

Slovenija bo turnir v Opatiji odprla proti južnim sosedom v soboto ob 18. uri. Hrvati, ki so s pripravami na EP začeli 31. julija, so dobili uvodna pripravljalna obračuna na turnirju v Orleansu. Z rezultatom 92:87 so ugnali reprezentanco Francije, v sredo pa so bili boljši še od litvanske izbrane vrste. Hrvaški selektor Aleksandar Petrović ima na voljo še 13 košarkarjev. Vodilno vlogo na prvih dveh pripravljalnih srečanjih je imel NBA dvojec Dario Šarić (16 na tekmi proti Franciji in 28 točk proti Litvi) in Bojan Bogdanović (na obeh srečanjih je dosegel po 21 točk).

Srečanje, ki se bo začelo ob 18. uri, si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A.

Izjavi pred tekmo s Hrvaško:

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske moške članske reprezentance:
“Po šestih dneh nas zopet čaka pripravljalna tekma. Igramo proti talentirani reprezentanci Hrvaške, ki je na dosedanjih pripravljalnih tekmah prikazala dve dobri predstavi in zmagala proti Litvi in Franciji. Gre za našo četrto pripravljalno tekmo, kar pomeni, da se še vedno uigravamo tako v napadu kot v obrambi. Na vsaki tekmi si želimo pokazati napredek in seveda poskušati do prve tekme na Evropskem prvenstvu doseči visok nivo naše igre. Naši fantje so v preteklih dneh dobro trenirali in tudi oni si tako kot mi in naša javnost želi novih tekem, saj to je sigurno najboljša povratna informacija dela na treningih.”

Gašper Vidmar, slovenski reprezentant:
“Zavedamo se, da nas v Opatiji čaka težka tekma proti domači reprezentanci. Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce. Mi še vedno iščemo pravo povezanost. Verjamem, da bo naša igra na tem turnirju že na višjem nivoju kot na tekmah v Mariboru.”

Kzs.si, D.P.