• C Novo mesto
  • 20:28
  • Sob, 04.12.2021

Kako resno je poškodovan Luka Dončić? To so slabi obeti!

Kot danes piše Dallas Morning News, se zdi, da si je Dončić na treningu ekipe poslabšal poškodbo kolena.

DALLAS – Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA zaradi poškodbe levega gležnja in kolena izpustil že tri tekme svojih Dallas Mavericks in vse kaže, da bo manjkal še na četrti. Kot danes piše Dallas Morning News, se zdi, da si je Dončić na treningu ekipe poslabšal poškodbo kolena.

Ko se je na treningu Dallasa, delno odprtem za novinarje, že zdelo, da je Dončić dobro pripravljen na tekmo z Los Angeles Clippers, da nima večjih težav in se bo lahko vrnil v akcijo vse od 15. novembra, ko si je zvil levo koleno in gleženj, se je zasukalo drugače.

Dvaindvajsetletni Slovenec je pri eni od akcij ob zaključku treninga zavpil od bolečine, piše Dallas Morning News, se prijel za levo koleno in obsedel na tribuni. Kmalu mu je eden od trenerjev prinesel tudi vrečko ledu. Zdi se, da si je poslabšal poškodbo, zato je njegov nastop proti kalifornijski ekipi v noči na sredo po srednjeevropskem času vprašljiv.

Trener Dallasa Jason Kidd je dejal, da je Dončić pred tem sicer brez težav v celoti opravil trening, “videti je bil odlično”. Klubsko vodstvo je Dončića kljub temu uvrstilo na seznam potnikov za gostovanje v Los Angelesu, vendar je dodalo, da je njegov nastop vprašljiv.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: FB