• C Novo mesto
  • 10:04
  • Čet, 19.05.2022

Kakšen projekt! Ne boste verjeli, kaj bo sedaj počel Primož Peterka

Nekdanji slovenski skakalni šampion Primož Peterka je nov poklicni izziv našel na Kitajskem, danes piše Sportal. Štiridesetletnik je namreč sklenil sodelovanje s kitajsko provinco Zhejiang na vzhodu Kitajske in prevzel delo z mlajšimi dekleti, ki se bodo šele podala v smučarske skoke. Z njimi bo delal vsaj tri leta.

Peterka je skupaj z Jelkom Grosem in Bojanom Joštom pred časom odpotoval v Hangzhou, kjer ima sedež tudi velikan Alibaba, in skupaj so s kitajskimi dekleti opravili testiranja. Večina se je ukvarjala z odbojko ali bila vpeta v kakšen drug šport, za smučarske skoke pa dekleta, stara od 13 do 17 let, še niso slišala.

Skupaj so izbrali 15 deklet, 14 jih je zdaj na pripravah v Sloveniji. Načrt je, da bodo dekleta živela in trenirala pri nas, dvakrat na leto pa obiskala svoje družine na Kitajskem.

UŽIVA, KOT ŠE NIKOLI

»Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli,« je za Sportal dejal slovenski skakalni šampion in dodal: »Dekleta so zelo skočna in so vse presenetila. Tudi na snegu se znajdejo, pa čeprav so ga v Planici v petek zjutraj šele prvič videla.« Peterki, bosta pri delu v pomoč nekdanja skakalca Andraž Pograjc in njegova sestra Manja.

NASLEDNJA GOSTITELJICA OLIMPIJSKIH IGER

Kitajska bo sicer naslednja gostiteljica zimskih olimpijskih iger. Leta 2022 bodo namreč zimski olimpijski boji v olimpijskem mestu Pekingu, ki je poletne igre gostil leta 2008.

Nadlani.si; Foto: youtbe

dolenjske lekarne