• C Novo mesto
  • 20:46
  • Sob, 10.04.2021

Kakšno je stanje z nesrečnim Norvežanom, ki je grdo padel v Planici?

Daniel Andre Tande je bil sprejet v Univerzitetni klinični center Ljubljana v stabilnem stanju, na njem pa so bili opravljeni vsi potrebni testi. Informacije so obetavne. 

PLANICA – V poskusni seriji pred prvo tekmo smučarjev skakalcev na FIS finalu svetovnega pokala za sezono 2020/21 je grdo padel Norvežan Daniel Andre Tande.

Prve informacije o poškodbah je posredoval vodja zdravstvene službe pri OK Planica, dr. Tomislav Mirkovič”Daniel je bil v reševalno vozilo sprejet v nezavesti, moral je biti intubiran in mehansko predihavan. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli danes popoldan.” Po poročanju Siola ima Tande zlomljeno ključnico, vrat in glava pa sta na srečo ostala nepoškodovana.

Daniel Andre Tande je bil sprejet v Univerzitetni klinični center Ljubljana v stabilnem stanju, na njem pa so bili opravljeni vsi potrebni testi. Informacije so obetavne. ”Zelo smo hvaležni za profesionalno prvo pomoč in zdravstveno nego po padcu. Za nas je padec izgledal dramatično in po prvi diagnozi čutimo olajšanje, da Danielove poškodbe ne ogrožajo njegovega življenja. Imamo popolno zaupanje v Univerzitetni klinični center Ljubljana,” je rekel Clas Brede Brathen, vodja norveške reprezentance v smučarskih skokih.

Pripravil: Nadlani.si, Planica.si
Foto: Fis ski