• 15.39C Novo mesto
  • 08:05
  • Sob, 14.09.2019

KK Cedevita Olimpija postala realnost, omenjajo se nekatera znana imena! Oglasil se je tudi Dončić

Predsednika Petrola Olimpije Tomaž Berločnik in Cedevite Emil Tedeschi sta potrdila združevanje košarkarskih klubov iz Ljubljane in Zagreba. Novonastali klub, ki bo imel sedež v Stožicah in ki bo združil najboljše razpoložljive slovenske igralce, se bo imenoval Cedevita Olimpja Ljubljana.

Kaj pravita predsednika?

Predsednika sta na novinarski konferenci v Ljubljani poudarila, da gre za pionirski projekt v Evropi, ki bo prvič v zgodovini športov združil dva poklicna kluba iz različnih držav. Berločnik je poudaril, da bo to slovenski klub, ki bo imel sedež v Stožicah, ki bo igral v slovenskem prvenstvu in ki bo združil vse najboljše slovenske igralce, ki bodo pripravljeni sodelovati v tem projektu. Tedeschi je izpostavil željo Cedevite, da moči združi s klubom, ki ima tradicijo, znanje in ambicije. Pravi, da to ni vstop Cedevite v Olimpijo, temveč oblikovanje novega kluba, ki želi postati najboljši na samo v regiji, ampak v Evropi. V igri so očitno se že nekatera imena,  a o njih nista želela govoriti. Po neuradnih informacijah pa naj bi bila blizu Ljubljančana Edo Murić, in Gašper Vidmar.

Čas bo dal odgovore

Združitev Petrola Olimpije in Cedevite je lahko pozitivna, če bodo začetnim informacijam sledile prave poteze na obeh straneh. Najboljši pokazatelj bo čas, so skupne ugotovitve Mateja Erjavca, Jake Daneva, Radovana Lorbka, Saše Dončića in hrvaškega novinarskega kolega Dražena Brajdića. ”Pravzaprav lahko samo ugibam, saj poznam premalo podrobnosti iz zakulisja. Mislim, da bo čas pokazal, ali je to dobro ali slabo za Olimpijo. Upam, da bo Olimpija splavala na zeleno vejo, vsekakor pa menim, da bi lahko klub, kot je Olimpija, svoje preživetje rešil tudi na kakšen drug način,” je dejal Dončić.

NaDlani.si; Foto: facebook.com/petrol.olimpija