• 23.03C Novo mesto
  • 10:52
  • Sob, 04.07.2020

Konec dolge ere, Zahovič odhaja iz NK Maribor

Slovenski športni časnik Ekipa SN poroča, da se bo po več kot desetletju na čelu Maribora z mesta športnega direktorja poslovil Zlatko Zahovič. Ta naj bi vodstvu kluba sam predlagal razhod. Kot poroča športni časnik v današnji izdaji, poti nazaj ni več. Do dokončnega odhoda človeka, ki je od leta 2007 oblikoval nogometno strategijo kluba, se morajo strani le dogovoriti o podrobnostih glede razhoda, med katerimi je tudi odpravnina.

Uradnega odziva še ni

O odhodu 49-letnega Zahoviča iz Maribora danes piše tudi nogometni portal Nogomania, ki poroča, da je v sredo zasedal upravni odbor mariborskega kluba in odločal tudi o Zahovičevi usodi. Uradnega odziva iz kluba, ki trenutno zaseda četrto mesto 1. SNL, sicer zaenkrat še ni.

Odhod Zahovića z mesta športnega direktorja bi sledil odstopu glavnega trenerja Darka Milaniča, ki je svoj odstop ponudil po sobotnem porazu Maribora proti Bravu. Klub je v nadaljevanju sporočil, da moštvo do nadaljnjega vodi Saša Gajser, donedavni Milaničev pomočnik.

 

V vlogi športnega direktorja se je izkazal

Zahovič, za mnoge najboljši slovenski nogometaš od samostojnosti dalje, je igralsko kariero sklenil 2005, dve leti kasneje pa je postal športni direktor Maribora.

V tej vlogi se je večkrat izkazal s prestopnimi uspehi, klub pa je v tem času osvojil osem naslovov državnega prvaka, dvakrat prišel v glavni del lige prvakov in trikrat zaigral v evropski ligi.

NaDlani.si; Foto: youtube