• C Novo mesto
  • 18:27
  • Tor, 05.12.2023

Konkurenca se trese: tri Slovenke najboljše na tekmi v smučarskih skokih

Vse Slovenke so tekmovanje končale v najboljši deseterici. Znova se je izkazala 15-letna Ajda Košnjek, ki je bila tako kot v soboto peta, Katra Komar, ki je bila v soboto 14., je tokrat posegla po desetem mestu.

RASNOV – Slovenske smučarske skakalke so povsem prevladovale na drugi posamični tekmi poletne velike nagrade v Rasnovu. Nika Križnar, ki je že v soboto potrdila skupno zmago v seštevku tega tekmovanja v smučarskih skokih, je zmagala še šestič po vrsti, Ema Klinec je bila druga, Nika Prevc pa je slovenski uspeh dopolnila s tretjim mestom.

Vse Slovenke so tekmovanje končale v najboljši deseterici. Znova se je izkazala 15-letna Ajda Košnjek, ki je bila tako kot v soboto peta, Katra Komar, ki je bila v soboto 14., je tokrat posegla po desetem mestu.

Križnar je v izjemni formi. Dosegla je še šesto zmago v nizu in je po prav toliko tekmah na čelu skupnega seštevka s popolnim izkupičkom 600 točk.

Poletna sezona se bo sklenila 7. oktobra v Klingenthalu. V razvrstitvi sezone ostaja Križnar nepremagana v letošnji poletni veliki nagradi, Nika Prevc je četrta, Ema Klinec osma, Ajda Košnjek deveta, Katra Komar pa pred finalom v Klingenthalu dvanajsta, Slovenke tudi vodijo v pokalu narodov.

Pot do šeste zmage v tej sezoni je Nika Križnar tlakovala znova že v prvi seriji s 95,5 metra, zmago je potrdila v finalu z 89,5 metra in skupno 238,9 točke. Razplet v finalu je bil zelo tesen, saj je Ema Klinec po 90,5 metra v prvi seriji v drugi z daljavo dneva, 96 metrov, za klubsko in reprezentančno kolegico zaostala samo štiri desetinke točke.

Na tretje mesto je v finalu skočila Nika Prevc, skupno z 88,5 in 87,5 metra ter 215,6 točke.

“Danes je bila tekma malo težja, tudi skoki niso bili ravno takšni, kot sem si sama želela. Malo je bilo zadržano, tudi malo več napetosti, kar se je videlo tudi na samem preletu. Vesela sem, da sem še vseeno ‘zborbala’ do konca, ostala mirna in pokazala solidne skoke, ki so bili dovolj za prvo mesto,” je dejala 23-letna Križnar.

“Vesela sem za celotno ekipo, da smo dokazali iz kakšnega testa smo. Top 3, to je zgodovinska tekma poletne velike nagrade. To nam bo za vedno ostalo v spominu. Zdaj pa fokus naprej, na naslednjo tekmo v oktobru. Komaj čakam na nov izziv, izziv, da poizkusim priti še do zadnje zmage,” pa je napovedala napad na še sedmo zmago po vrsti.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Slo Ski