• C Novo mesto
  • 07:52
  • Ned, 03.03.2024

Mladeniči v Planici uničili večmesečno delo priprav: Tega početje ne bomo tolerirali!

Tekaške proge, ki so jih v Nordijskem centru (NC) Planica pred kratkim pripravili za novo sezono, bodo, kot kaže, morali sanirati zaradi “objestnosti posameznikov”. Na videoposnetku, ki ga je center Planica objavil na Facebooku, je namreč videti več avtomobilov, ki so se minuli konec tedna vozili po tekaških progah in tekaškem stadionu.

»Šokirani smo bili nad objestnostjo posameznikov, ki so si v preteklem koncu tedna dovolili vožnjo z avtomobilom po tekaških progah in tekaškem stadionu v NC Planica. Na posnetkih je vidno uničevanje tekaških prog, ki so bile pred kratkim ravno pripravljene za novo tekaško sezono. Predvsem pa je bila povzročena materialna škoda na stadionu, ki je prekrit z umetno travo. Mladeniči se očitno niso zavedali, da uničujejo večmesečno delo priprav, povzročajo veliko materialno škodo in predvsem ogrožajo športnike, ki so bili ravno v tem času na treningu,« se glasi začetek zapisa na uradnem družbenem omrežju Facebook Nordijski center Planica, na katerem so tudi delili videoposnetek neprimernega vedenja posameznikov v nordijskem centru.

Ob tem so dodali, da so s pomočjo varnostnih kamer posameznike našli in stvari predali policiji: »Proti storilcem bomo zaradi povzročanja splošne nevarnosti vložili kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo za povzročeno materialno škodo.« Opozorili so še, da je vožnja z vozili po tekaških progah izjemno nevarna, zato tovrstnega početja ne bodo dovolili in bodo ustrezno ukrepali zoper vsakogar, ki bi povzročal škodo ali ogrožal tekače na smučeh: »Njihova varnost je naša prioriteta.«

V pričakovanju svetovnega prvenstva

Dodajmo, da bo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju naslednje leto potekalo med 22. februarjem in 5. marcem 2023 v Planici, Slovenija, ki prvič gosti tekmovanje. Tekmovanje bo potekalo v 25-ih disciplinah.