• 9.16C Novo mesto
  • 11:20
  • Pet, 21.02.2020

Nika Križnar zmagala na poletni VN na Češkem, štiri Slovenke med peterico

PRAGA – Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala na poletni veliki nagradi v Frenštatu na Češkem, kjer so še tri Slovenke končale med prvo peterico. Križnarjeva se je po zadnji ženski tekmi sezone VN na prvem mestu z 200 točkami pridružila tokrat odsotni Japonki Sari Takanashi, ki je zaradi zmage več skupna zmagovalka letošnje velike nagrade. Križnarjeva je skočila 104 in 100,5 m za skupaj 249,7 točk. Druga je bila vodilna po prvi seriji Juliane Seyfarth (101,6 in 94 m, 242,8), sledile pa so Urša Bogataj, Špela Rogelj in na petem mestu Maj Vtič.

Po treh tekmah poletne VN skakalk se je Križnarjeva v skupnem seštevku na čelu pridružila Sari Takanashi, ki je dobila uvodni tekmi v Hinterzartenu in Courchevelu in s tem osvojila letošnjo polento sezono. Najboljša skakalka v zgodovini je poletno VN tako dobila že sedmič. Slovenke so po uspehu na Češkem prepričljivo slavile v seštevku pokala narodov, imajo 715 točk, druge so bile pred tem vodilne Japonke s 563 točkami, tretje pa Nemke (530).

Skakalke so imele v poletni VN skupaj štiri tekme, poleg treh omenjenih posamičnih še nastop na mešani ekipni tekmi v nemškem Hinterzartnu.

NaDlani.si; Foto: facebook

Nika Križnar zmagala na poletni VN na Češkem, štiri Slovenke med peterico
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.