• 14.4C Novo mesto
  • 02:42
  • Sob, 04.07.2020

Nogometni svet žaluje, mladi trener umrl po okužbi s koronavirusom

Koronavirus je prizadel vse večje število športnikov, predvsem pa nogometašev. Na žalost je zaradi omenjenega virusa umrl tudi mladi španski trener Francisco Garcia, pri vsega 21 letih.

Francisco je v bolnišnico prispel pred nekaj dnevi, ker je imel simptome virusa, a so zdravniki kmalu ugotovili, da mladi Španec trpi za veliko resnejšo boleznijo. Diagnosticirali so mu namreč levkemijo.Levkemija je sama močno vplivala na njegovo stanje in telo se ni moglo boriti z virusom. Zdravniki sami pravijo, da bi se Garcia po virusu okreval, če ne bi imel levkemije, navajajo španski mediji.

Desde el Atlético Portada Alta queremos manifestar nuestro más profundo pésame a la familia, amigos y allegados de…

Objavil/a Atlético Portada Alta dne Nedelja, 15. marec 2020

Življenje v Španiji ustavljeno

»Iz bolnišnice so me poklicali ob sedmi uri zjutraj v nedeljo. Rekli so, da je stabilno, a uro kasneje … Ni izdržal. Njegovo telo je bilo izčrpano zaradi levkemije, virus je le še poslabšal. Ne morem verjeti, da se je zgodilo,« je dejal predsednik Portade Papa Bueno. Mladi trener je namreč deloval v mladinskih pogonih Atletico Portada Alte, kluba iz Malage. Španska La liga je do začetka aprila prekinila vsa tekmovanja. V državi je z virusom okuženih več kot 8000 ljudi, umrlo pa jih je 297 .

NaDlani.si; Foto: arhiv