• -0.86C Novo mesto
  • 20:44
  • Sob, 14.12.2019

Padla je Kuba, slovenski odbojkarji v ligo narodov

LJUBLJANA – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je zmagovalka challenger pokala, kvalifikacij za uvrstitev v ligo narodov. V finalu turnirja v ljubljanskih Stožicah je premagala Kubo s 3:0 (24, 21, 21).

KONČNO V ELITNI KONKURENCI?

Če ne bo spet prišlo do neljubih dogodkov, ko je pred dvema letoma Mednarodna odbojkarska zveza oškodovala slovensko reprezentanco in ji s spremembo tekmovanja onemogočila nastop v elitni konkurenci svetovne odbojke, bo Slovenija naslednje leto igrala v ligi narodov. Svojo dolgoletno željo je izpolnila z zmago na domačem kvalifikacijskem turnirju oziroma pokalu challenger, na katerem je premagala vse tekmece. V finalu zelo solidno Kubo, ki proti motiviranemu tekmecu, ta je bil trdno odločen, da priložnosti ne bo zapravil, ni imela realnih možnosti.

MLADI KUBANCI NISO OD MUH

Slovenci so v finalu pokazali najboljšo igro na turnirju. Zavedali so se, da v zadnji tekmi ne smejo zapraviti tistega, za kar so dalj časa garali. Uvodno živčnost so hitro prebrodili, ko je bilo treba, so pokazali, da je njihova posamična vrednost višja od tekmečeve, čeprav tudi mladi Kubanci niso od muh. Dobro so se upirali, toda na koncu so morali priznati, da jih je zasluženo premagala boljša reprezentanca.

NaDlani.si; Foto: facebook/odbojkarskazveza