• C Novo mesto
  • 22:56
  • Čet, 05.08.2021

Peterka je imel na motorju tudi 10-letnega sina: Počivaj v miru, za vedno ostajaš z nami

Slovensko smučarsko javnost je šokirala vest, da je umrl mlajši brat skakalne legende Primoža Peterke, 40-letni Uroš. Usodna je bila prometna nesreča, ki se je zgodila v nedeljo zvečer na regionalni cesti Vransko-Trojane, zunaj naselja Ločica pri Vranskem.

Kaj se je zgodilo?

Kot je zapisala policija je 26-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam ter pri tem pričel polkrožno obračati vozilo, obenem pa zapeljal na levo stran smernega vozišča, zaradi česar je v tovorno vozilo trčil  voznik motornega kolesa, ki je kasneje zaradi hudih poškodb umrl med prevozom v bolnišnico. Kot sopotnik na motornem kolesu je bil v nesreči udeležen tudi 10-letni otrok, ki ni bil huje telesno poškodovan (po poročanju medijev gre za njegovega sina, op.p.).

Slovo na družabnih omrežjih

Uroš Peterka je bil dve leti mlajši od brata Primoža, tudi on pa se je udejstvoval v smučarskih skokih. Ni nastopal v svetovnem, pač pa v celinskem pokalu, kjer se je dvakrat uvrstil na stopničke.  Na družbenem omrežju se od pokojnega poslavljajo številni prijatelji, ki ne morejo verjeti, da Uroša ni več med nami. »V globoki žalosti ker nas je tako nenadoma zapustil, obenem pa hvaležnosti za vse lepe trenutke, ki smo jih imeli priložnost doživeti skupaj, izrekamo njegovi družini in vsem, ki ste ga imeli radi ter ga spoštovali, iskreno in globoko sožalje. Počivaj v miru, dragi Uroš! Za vedno ostajaš z nami v lepem in trajnem spominu,« so zapisali v Smučarsko skakalnem klubu Šoštanj.

NaDlani.si; Foto: facebook