• C Novo mesto
  • 15:15
  • Sre, 22.09.2021

Po Emini (19) smrti je razglašen dan žalovanja: pred kratkim je pretekla polmaraton …

Rokometni klub Trešnjevka je na svojih družbenih omrežjih objavil žalostno vest. Njihova igralka Ema Groznica je umrla. Bila je stara le 19 let, a žal izgubila bitko s kratko in hudo boleznijo. Dekle je bilo doma blizu Iloka, pred prihodom v Zagreb, kjer je študirala na Kineziološki fakulteti, pa je igrala tudi za ŽRK Brod in vsak dan potovala na treninge. Kako zelo so jo imeli radi, je pokazalo njeno rojstno mesto, ki je tudi razglasilo dan žalovanja v spomin izgubo mlade športnice.

Mesto Ilok je na svoji Facebook strani objavilo: »21. junija 2021. Na območju mesta Ilok je razglašen dan žalovanja ob nenadni smrti naše sokrajanke Eme Groznice. Ema je bila zgledna študentka, športnica, vernica in državljanka. S prostovoljnim delom se je skupaj s svojimi sestrami udeleževala vseh prireditev, ki jih je organiziralo mesto . Družini Groznica in vsem, ki so žalostni zaradi nenadne smrti naše drage Eme, izrekamo iskreno sožalje. Med dnevom žalovanja ne bo zabavnih programov in prireditev. Počivaj v miru, draga Emma!«

Spomnimo, ta tragedija je vse ljubitelje športa, pa tudi preostalo Hrvaško in širše, spremenila ovila črno. Ema je bila primer prave prijateljice, športnice, mladenke …, njen nalezljiv nasmeh je marsikomu zvabil veselje na obraz, pišejo hrvaški portali. ŽRK Brod in ŽRK Trešnjevka sta se od nje poslovila na svojih družbenih omrežjih.

NaDlani.si; Foto: