• 23.48C Novo mesto
  • 17:23
  • Sob, 06.06.2020

Po uspehu kariere naša smučarska tekačica končala kariero

Uspešna slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je na družbenem omrežju Instagram objavila, da je končala športno pot. Šestintridesetletna Višnarjeva je največji uspeh kariere doživela lani na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ko je bila skupaj z Anamarijo Lampič srebrna v ekipnem sprintu.

»Moji cilji in strast do smučarskega teka so se večali. Če se ozrem nazaj, sem ponosna na to, kar sem naredila, vrhunec pa je bilo srebro v Seefeldu,« je poudarila Višnarjeva in dodala, da je usklajevanje kariere vrhunske športnice in materinstva poskrbelo za še večja čustva.

https://www.instagram.com/p/CAUg7skFLw1/

 

Bogata kariera

Višnarjeva je na OI nastopila trikrat, njen najboljši posamični dosežek je deveto mesto iz sprinta v prosti tehniki v Sočiju 2014. Na svetovnih prvenstvih je ob že omenjeni kolajni bila še nekajkrat visoko, četrta je bila denimo v Val di Fimmeju 2013 v sprintu v klasični tehniki.

V svetovnem pokalu je bila na posamičnih tekmah trikrat na stopničkah, vsakokrat druga (Ruka 2014, sprint v klasični tehniki, Lahti 2014, sprint v prosti tehniki, Ribinsk 2011, sprint v prosti tehniki).

NaDlani.si; Foto: Instagram