• 17.29C Novo mesto
  • 08:30
  • Čet, 06.08.2020

Prevc izpadel goljufivec? Preberite si te besede skakalca

Skakalni šampion Peter Prevc je bil eden od osmoljencev minulega vikenda v Ruki, ko je na tekmi svetovnega pokala skočil na stopničke, nato pa prvič v karieri doživel diskvalifikacijo zaradi neustreznega dresa. Kot pravi, mu je bilo nerodno, da je izpadel kot goljufivec, ker to ni. V tolažbo mu je, da so njegovi skoki boljši od pričakovanj. Prevc, katerega skoki so iz tekme v tekmo boljši, predvsem pa boljši tudi kot na treningih, po diskvalifikaciji zaradi neustreznega dresa ni bil prav posebno jezen. Kot pravi, je le pospravil prtljago in se odpravil domov.

 

Odgovornost na strani skakalca

Njegov dres je že v rokah skrbnika Roberta Kranjca, ki od letošnje sezone reprezentantom šiva drese, in dejal da ga je slednji že popravil. »Nisem bil jezen ali žalosten, ‘brezvezen’ sem bil. Seveda mi ni bilo vseeno. Nerodno mi je bilo. Izpadel sem goljufivec, kar pa nisem,« je poudaril Prevc. Kot pravi, je težko reči, kdo je kriv za neustrezen dres, a poudarja, da je odgovornost za opremo na strani skakalca: »Seveda! Vsak tekmovalec je sam odgovoren za svojo opremo. Šlo je za del dresa zadaj nad peto, ki gre prek čevlja in ki je nepomemben za same skoke. Prepustnost dresov merimo tudi sami.«

Breme padlo z bremen

»Pokazalo se je, da sem z dobrimi skoki lahko tudi pri vrhu. Neko breme mi je gotovo padlo z ramen in nadaljevanje bo gotovo lažje. Dobra stvar je, da lahko skočim dobro večkrat zaporedoma,« je o uvodnih dveh postojankah dejal Prevc in dodal, da je ponosen na to, da več fantov v ekipi dobro skače.

NaDlani.si; Foto: arhiv