• C Novo mesto
  • 14:05
  • Pon, 08.08.2022

Prometna nesreča zahtevala življenje nekdanjega nogometaša: Niko, počivaj v miru

podčetrtek

V prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 16. ure med naseljem Gederovci in Rankovci, je umrl motorist.

Kaj se je zgodilo?

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motornega kolesa. Zdravnik je na kraju potrdil smrt motorista. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Gederovec proti Murski Soboti in zaradi nepravilnega prehitevanja pred naseljem Rankovci trčil v 44-letnega voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, so sporočili s policije. Kot so pojasnili, je to letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah in druga v tem tednu. V enakem obdobju lani je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč.

Kot sporoča Ekipa24 je umrl nekdanji vratar Mure Nikola Talaber, ki je na prvoligaškem prizorišču v sezonah 1999/2000 in 2000/01 štirikrat branil mrežo črno-belih, v drugoligaški konkurenci je zbral 24 nastopov v dresih Beltincev in Bakovcev. »Danes nas je pretresla žalostna novica, da je umrl naš nekdanji nogometaš Nikola Talaber. Vsem njegovim in vsem, ki so ga imeli radi, izrekamo iskreno sožalje. Niko, počivaj v miru,« so v slovo zapisali v NK Tišina.

V soboto umrl nekdanji slovenski reprezentant

Umrl je celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sankovič. S Policijske uprave Celje so v soboto popoldne sporočili, da je od petka zjutraj pogrešan 42-letni Celjan. V soboto popoldne so iskalno akcijo prekinili, saj so pogrešano osebo našli mrtvo.

Sankovič je med letoma 1996 in 2001 igral za matični CMC Publikum iz Celja, nato pa je odšel v tujino. Sprva je eno sezono igral na Češkem pri Slavii iz Prage, nato med letoma 2002 in 2004 v Grčiji za Akratitos in Panionios. Bil je član različnih selekcij slovenske nogometne reprezentance in kapetan vseh mlajših kategorij. Za ekipo do 21 let je na 23 nastopih dosegel zadetek, za člansko izbrano vrsto pa je igral med letoma 2001 in 2002, zbral je pet nastopov. S slovensko reprezentanco se je leta 2002 udeležil svetovnega prvenstva, na katerem pa ni igral. Zaradi hujše poškodbe kolena je leta 2004 sklenil nogometno kariero, a ostal v nogometu.

N. D.; Foto: Shutterstock

bee queen
mkt sevnica