• C Novo mesto
  • 23:46
  • Sre, 28.02.2024

PU Novo mesto: S 25-letnim in 23-letnim potnikoma je hudo! NK Maribor: Aljoša se zaveda, da je z vožnjo …

S PU Novo mesto sporočajo, kaj se je dogajalo, v hudi prometni nesreči na regionalni cesti Črnomelj – Metlika 10. aprila ob 19.28. Alenka Drenik pravi, da je po prvih ugotovitvahin zbranih obvestilih policistov,  21-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil iz smeri Črnomlja proti Metliki. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del vozila znamke Audi, ki ga je vozil 23-letni voznik. Voznik BMW-ja je zapeljal s ceste in trčil še v travnati nasip, od tam pa je vozilo odbilo, se večkrat prevrnilo ter obstalo na strehi okoli 170 metrov od mesta trčenja.

»V nesreči sta se hudo poškodovala 25-letni in 23-letni potnik, oba sta sedela na zadnjih sedežih v avtomobilu BMW, voznik in 24-letni potnik, ki je sedel na sprednjem sedežu, sta bila lažje poškodovana. Prav tako lažje poškodovana sta bila voznik audija in 23-letna potnica v njegovem vozilu. Po ugotovitvah policistov so bili vsi udeleženci pripeti z varnostnim pasom,« dodaja. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, o čemer smo že pisali.

V NK Maribor so se na dogodek odzvali

»Zaradi šokantnega dogodka se mladi slovenski reprezentant ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu in je ostal v družinskem krogu. Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v nadležnosti pristojnih organov

Aljoša Matko je storil hud prekršek, trenutno ne more misliti na nogomet, v NK Maribor se svoje odgovornosti v okolju zavedajo, zato bodo ukrepali.

Objavil/a Nogomania dne Ponedeljek, 12. april 2021

NaDlani.si; Foto: youtube