• C Novo mesto
  • 00:45
  • Pet, 20.05.2022

Razočarani slovenski smučar javno: »Trdo sem delal, brez sponzorjev, brez serviserja!«

Zdi pa se, da je potiho na to zadnje prosto mesto računal tudi Klemen Kosi, ki si je decembra 2020 v Bormiu težje poškodoval koleno.

MARIBOR – Včeraj je bilo dokončno jasno, kdo potuje na olimpijske igre v Peking. Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin je iz osebnih razlogov predčasno končal sezono. Namesto Hadalina je olimpijsko priložnost dobil 23-letni Nejc Naraločnik z Ljubnega ob Savinji. Zdi pa se, da je potiho na to zadnje prosto mesto računal tudi Klemen Kosi, ki si je decembra 2020 v Bormiu težje poškodoval koleno. Zadnje mesece je trdo treniral, se trudil, a je bilo to premalo za vozovnico v Peking.

»Čestitam vsem, ki so uvrščeni v Olimpijsko reprezentanco, želim vam obilo uspeha in sreče na Kitajskem. Tudi sam sem imel takšne sanje, kar me je motiviralo za čim prejšnji povratek po lanskem padcu. Vsaka čast Jansrudu, da se mu je ob nedavni poškodbi uspelo pripravit za na olimpijske Igre. Gotovo je imel popoln support in prilagojen program, ciljno načrtovan za povratek v februarju. Na vseh področjih sem trdo delal več kot leto dni tudi jaz in sicer brez sponzorjev, brez serviserja (hvala mojemu ateju, da je za to zahtevno delo poskrbel), brez stalnega trenerja, več ali manj povsem samostojno, z lastno iniciativo in vloženimi lastnimi sredstvi, vendar s ciljem in vero in sem zelo ponosen, da se mi je uspelo vrnit na sneg v tem času in po mojem prepričanju tudi pravočasno pripravit za določene preizkušnje na olimpijskih Igrah. Na katere pa z razočaranjem in dvignjeno glavo sprejemam, da nisem bil uvrščen. Ostajam pri dve olimpijskih igrah in pri 10. mestu iz PyeongChanga, ter z manevrom, ko sem nazadnje popestril olimpijski smuk,« je z nekaj cinizma sklenil razočarani Klemen Kosi.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB

dolenjske lekarne