• C Novo mesto
  • 02:39
  • Ned, 02.10.2022

Roglič menja ekipo? Takole pravi dobroobveščeni nizozemski novinar

V 5. etapi je zadel v balo sena, ki je bila nastavljena na cesti, padel, si naravnal izpahnjeno ramo in kljub dvema zlomljenima vretencema vztrajal do 14. etape in pomagal Dancu, da je slekel Pogačarja.

PARIZ – Na 109. dirki po Franciji je bil danes na sporedu le še zadnja, 115,6 km dolga etapa v Parizu s sprinterskim zaključkom na Elizejskih poljanah. V tisti glavni za rumeno majico je skupna zmaga pripadla Dancu Jonasu Vingegaardu, ki bo končal dvoletno prevlado slovenskega asa Tadeja Pogačarja. Danec je vozil v dresu Jumbo Visme, kjer so slovenski ljubitelji kolesarstva stiskali pesti za Primoža Rogliča, ki pa je imel spet kopico smole! V 5. etapi je zadel v balo sena, ki je bila nastavljena na cesti, padel, si naravnal izpahnjeno ramo in kljub dvema zlomljenima vretencema vztrajal do 14. etape in pomagal Dancu, da je slekel Pogačarja.

Danes pa je po kolesarski karavani zaokrožila vest, da se Roglič seli in zapušča Jumbo Vismo, kjer je od leta 2016. Oblekel naj bi dres Ineosa, ovira za to naj ne bi bila niti pogodba, ki jo ima z Jumbo tja do leta 2025, po nekaterih podatkih celo do leta 2026.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

bloke