• C Novo mesto
  • 02:42
  • Tor, 21.05.2024

Skakalni svet zavit v črno, Jernej Damjan: Počivaj v miru, moj prijatelj

Nekdanji češki smučarski skakalec Antonin Hajek (36) je bil najden mrtev, je brez dodatnih podrobnosti sporočila češka smučarska zveza. Hajekova družina je pogrešanega prijavila oktobra 2022, od takrat pa se ni več pojavil. Mediji so pisali tudi o njegovih osebnih težavah – leta 2019 se je poročil s psihoterapevtko Veroniko Pankovo, lani pa sta se ločila zaradi njegove nezvestobe. Po burnih poletnih ločitvenih postopkih naj bi se zatekel v Azijo. Zadnjo informacijo o tem, kje je, so imeli na češkem veleposlaništvu v Kuala Lumpurju v Maleziji.

»Umrl je nekdanji smučarski skakalec, češki rekorder in državni trener Antonin Hajek. Njegovo življenje se je končalo pri zgodnjih 37 letih,« je sporočila češka zveza. Hajek je najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu dosegel leta 2010, ko je bil četrti na tekmah v Bad Mitterndorfu in Saporu. Z 236 metri še vedno drži češki državni rekord v smučarskih poletih, ki ga je postavil v Planici na svetovnem prvenstvu leta 2010. Tekmovalno kariero je končal leta 2015, nato pa se je lotil trenerskega dela, sprva je delal z mladimi češkimi skakalci. Januarja 2020 je bil za kratek čas glavni trener moške reprezentance, potem ko je zveza odpustila Davida Jiroutka. Deloval je tudi kot trener češke ženske reprezentance.

Za njim žaluje tudi nekdanji slovenski skakalec Jernej Damjan. »Počivaj v miru, moj prijatelj,« je zapisal na družbenih omrežjih.