• C Novo mesto
  • 19:32
  • Čet, 11.08.2022

Škandal na avstralski televiziji: Đoković je lažniv, zahrbtni kreten

podčetrtek

Da je Novak Đoković že dneve glavna tema v Avstraliji in tudi ena glavnih športnih tem v svetu nasploh, najbrž ni treba posebej poudarjati. Njegov spor z avstralskimi oblastmi pokrivajo vsi svetovni mediji, na avstralski televiziji pa se je za nameček zgodil velik škandal. Voditelja oddaje na avstralskem Channel 7 očitno nista vedela, da ju snemajo kamere in sta ogovarjala ter žalila najboljšega tenisača na svetu, posnetek pa je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih. »Đoković je lažniv, zahrbten kreten! Ko pogledaš, je žalostno, da so se vsi vpletli. Kako je lahko šel naokoli, ko je vedel, da je pozitiven?« je slišati voditelja na posnetku, ki za nameček dodata: »Pravi, da kot, da ni šel v Španijo … No, vse bo prestal, izvlekel se bo. Kaj bomo imeli, če ga damo v imigrantsko taborišče? Ljudje so bili na istem letalu, in kaj pa tista tenisačica, ki so jo vrgli ven?« Snemanje se tam ustavi, a se ne bomo čudili, če se preostanek pogovora kmalu pojavi v javnosti.

Okužen se je gibal naokoli?

Srbski teniški zvezdnik je danes vnovič treniral na igriščih v Melbourne Parku, kjer bo med 17. in 30. januarjem potekal prvi grand slam sezone. Vseeno pa je nastop branilca naslova vprašljiv, saj na odločitev oblasti, ki bi mu lahko zavrnile vizo, še čaka. Saga o nastopu srbskega zvezdnika v Melbournu tako še ni končana, epilog pa bi utegnila dobiti v sredo. Združenje profesionalnih igralcev ATP je sicer v ponedeljek pozno zvečer pozdravilo odločitev sodišča v primeru Đoković proti Avstraliji, a obenem odločno podprlo polno cepljenje za igralce.

Obenem so podprli prizadevanja in žrtvovanja avstralskih prebivalcev med zaprtji zaradi pandemije novega koronavirusa, potem ko so bila potovanja izven ter v državo zelo otežena ali praktično nemogoča. So pa izpostavili, da je Đoković trdno verjel, da je imel dovoljenje za prihod v Avstralijo na podlagi izjeme, saj sicer tega ne bi storil. Nekateri tekmeci srbskega zvezdnika so pozdravili razplet, spet drugi se z odločitvijo sodišča niso strinjali, saj Đoković ni polno cepljen, kot je po informacijah združenja ATP kar 97 od prvih 100 igralcev na svetu.

Spomnimo, da  je tenisač avstralskim oblastem predstavil test, ki kaže na to, da je bil 16. decembra pozitiven na koronavirus. Ta test je namreč služil kot dokaz, da je upravičen do zdravniške “izjeme” in lahko tudi necepljen vstopi v Avstralijo. Srb naj bi rezultate testa izvedel istega 16. decembra okoli sedmih zvečer, nato pa se je okužen naslednja dva dni gibal naokoli. Že naslednji dan je bil tako posnet v družbi otrok, kako jim deli nagrade, iz fotografij pa je razvidno, da ne drži potrebne distance in ne nosi maske.

N. D.; Foto: twitter

 

e-bike
pomurski sejem