• C Novo mesto
  • 15:12
  • Sre, 22.09.2021

Slovenija le še korak do medalje, Nemčijo razbili za 24 točk

Slovenski košarkarji delijo lekcije v Tokiu, Dončić in Dragić sta proti Nemcem dirigirala za polfinale olimpijskih iger.

Košarkarji Slovenije nadaljujejo pohod proti olimpijski medalji. V četrtfinalu so premagali Nemčijo s 94:70, njihov naslednji tekmec v četrtek pa bo zmagovalec dvoboja med Francijo in Italijo. Najboljši strelci Slovenije so bili Zoran Dragić s 27 točkami, Luka Dončić, ki jih je dosegel 20, in Mike Tobey s trinajstimi.

Slovenija je od samega začetka nadzorovala potek tekme. Nemcem se je uspelo zapretiti na začetku druge četrtine šele po treh trojkah Maodo Loja, vendar niso mogli storiti ničesar več. Preprosto, Dončić je skupaj s soigralci spet prevzel stvari v svoje roke in Slovenci so se ob polčasu odtrgali na +7. Ta prednost se je nato stopnjevala. Trojke Slovencev so padale kot za šalo in bilo je le vprašanje, kakšen bo končni rezultat tekme. Jasno je bilo, da Nemci nimajo moči, da bi odgovorili. Na koncu so bili Slovenci v Tokiu blizu doseganja nove stotice, čeprav se sprva po prvem polčasu morda ni zdelo tako. Kot navajajo tuji mediji se nemški košarkarji nimajo česa sramovati, saj so izgubili proti enemu od glavnih favoritov, morda celo za zlato olimpijsko medaljo.

Najbolj učinkovit Zoran Dragić

Je pa bil najbolj učinkovit nocoj Zoran Dragić s kar 27 točkami, Luka Dončić pa se je spogledoval s trojnim dvojčkom pri 20 točkah, osmih skokih in 11 podajah. Tudi Mike Toby je imel dvomestno statistiko s 13 točkami. Na drugi strani pa smo videli le dve dvomestni številki – Maodo Loa z 11 točkami in Nils Gifi z 10 točkami.

Francija ali Italija?

Slovenija je v Tokiu še naprej neporažena in jo le še ena zmaga loči od olimpijske medalje. V polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu se bodo pomerili s Francozi. Ti so v četrtfinalu danes po vodstvu v celotnem drugem polčasu strli Italijane s 84:75. Tekma bo v četrtek ob 13. uri. V primeru uspeha v polfinalu bo igrala finale v soboto ob 4.30, ob porazu pa jo tekma za bronasto odličje čaka ob 13. uri.

NaDlani.si; Foto: twitter