• 24.11C Novo mesto
  • 15:30
  • Sre, 21.08.2019

Slovenija ponižala svojega nekdanjega selektorja

RIGA – Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Rigi premagala Latvijo s 5:0 (4:0). Za Slovenijo so zadeli Domen Črnigoj v 24. in 27., Josip Iličić v 29. minuti z enajstmetrovke ter v 44. in Miha Zajc v 47. minuti.

Slovenska vrsta je tekmo za (skoraj) biti ali ne biti odigrala po pričakovanjih. Skromno Latvijo je na četrti medsebojni tekmi tretjič premagala in ostala v igri za preboj na EP. Po vsega dveh točkah s prvih treh tekem je namreč izbrancem selektorja Matjaža Keka že tekla voda v grlo, a so slednji pravočasno pokazali pravi obraz in dodatno pokvarili statistiko Latvijcev. Ti so namreč zdaj brez zmage že 15 tekem, na zadnjih 15 domačih obračunih pa imajo zgolj eno zmago. Nobene nimajo še pod vodstvom Slaviše Stojanovića. Slovenci pa so prekinili niz devetih tekem brez zmage ter prvič po domačem boju z Litvo 4. septembra 2017 dosegli vsaj štiri gole na eni tekmi.

Slovensko vrsto v nadaljevanju kvalifikacij čakata dve domači tekmi, in sicer 6. septembra proti Poljski in 9. proti Izraelu.

NaDlani.si; Foto: NZS.si