• 11.2C Novo mesto
  • 02:50
  • Pon, 28.09.2020

Slovenija prek Portugalcev do olimpijskih kvalifikacij in Stockholma

MALMÖ – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 3. krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju premagala Portugalsko z 29:24 (14:15). Po peti zmagi si je že izborila nastop na aprilskem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu in vsaj tekmo za peto mesto na tem EP.

Slovenija ima po današnji zmagi nad Portugalsko – pred tem je premagala tudi Poljsko, Švedsko, Švico in Islandijo ter izgubila proti Madžarski – tudi lepe možnosti, da se prebije v polfinale.

Kaj pa sedaj?

To bo odvisno od razpleta njene tekme v zadnjem krogu skupine II z Norveško, ki se bo v sredo pričela ob 18.15, a tudi od dvobojev madžarske izbrane vrste. Naša vzhodna soseda se bo drevi ob 20.30 pomerila s Švedsko, v sredo ob 16. uri pa še s Portugalsko.

Po nepopolnem tretjem krogu v skupini II v Malmöju sta na vrhu Norveška (tekma manj) in Slovenija s po šestimi točkami, Madžarska (tekma manj) jih ima štiri, Portugalska in Islandija (tekma manj) po dve, Švedska (tekma manj) pa je brez točk.

Danes bosta v Malmö Areni na sporedu še dve tekmi: ob 18.15 se bodo pomerili Norvežani in Islandci, ob 20.30 pa Madžari in Švedi.

Na finalni del, ki bo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz Malmöja, ki se bosta v petek v polfinalu v švedski prestolnici pomerili s Hrvaško in Španijo, najboljšima iz skupine I na Dunaju. Tretjeuvrščeni reprezentanci v drugem delu tekmovanja bosta v soboto igrali za končno peto mesto.

NaDlani.si; Foto: www.facebook.com/rokometnazveza