• -2.15C Novo mesto
  • 03:40
  • Čet, 28.01.2021

Slovenska biatlonka pri 22 letih postavila smuči v kot: Izgubila sem voljo do tekmovanj

 Slovenska biatlonka Urška Poje se je v soboto zvečer poslovila od biatlonskih tekmovališč tik pred 23. rojstnim dnevom. Odločitev o tem je sporočila na svojem Facebook profilu. V svetovnem pokalu je v Postojni rojena biatlonka prvič nastopila v sezoni 2013/14 kot del slovenske ženske štafete pri rosnih 16 letih, dvakrat pa je osvojila točke za svetovni pokal.

To ji je nazadnje uspelo 13. decembra 2018 v avstrijskem Hochfilznu z 38. mestom. Skupaj je v svetovnem pokalu zbrala 54 nastopov, del olimpijske reprezentance Slovenije pa je bila na igrah v Pyeongchangu v Južni Koreji pred dvema letoma, ko je dosegla tudi najboljšo uvrstitev v članski karieri z 12. mestom na individualni preizkušnji na 15 kilometrov. V letošnji sezoni je nastopila zgolj na Pokljuki v posamični mešani štafeti, ko je z Rokom Tršanom osvojila 24. mesto.

Že dlje časa razmišljala o koncu športne poti

Nekdaj obetavna biatlonka, na mladinskem svetovnem prvenstvu v Belorusiji leta 2015 je osvojila četrto mesto v zasledovanju, je glede na zapis na Facebook profilu že dlje časa razmišljala o koncu športne poti.

For one last time before i finally close this chapter. It took me a hell of a courage to make this step. I'm not…

Objavil/a Urška Poje dne Sobota, 02. maj 2020

»Izgubila sem voljo do tekmovanj. Vse, v kar sem nekoč kot športnica verjela, je izgubilo pomen. Počutila sem se, kot da sem umirala navznoter brez pravega razloga,« je zapisala. Dodala je, da se od športa poslavlja hvaležna, saj ji je dal ogromno izkušenj za nadaljnje življenje.

STA, Foto: facebook