• C Novo mesto
  • 17:22
  • Sre, 12.06.2024

Slovenski nogomet pretresen, umrl je Žiga, star komaj 33 let

»Pretresla nas je žalostna novica, da je umrl naš nekdanji nogometaš Žiga Jamnikar. Vrsto let je bil član Rudarjeve nogometne šole, kasneje pa se je pridružil tudi članskemu moštvu (zgornja vrsta, 4. iz leve proti desni). Vsem njegovim in vsem, ki so ga imeli radi, izrekamo iskreno sožalje. Žiga, počivaj v miru,« so zapisali na facebook strani slovenskega drugoligaša NK Rudar Velenje.

Kot navaja spletna stran planetnogomet.si  gre za ‘otroka’ Rudarja, ki se je v Velenju prebil vse do članskega moštva. Leta 1990 rojeni nogometaš v Prvi ligi Telemach nikdar ni zaigral, je pa kot član Rudarja nekajkrat sedel na klopi za rezervne nogometaše. Kot član Šmartnega je kasneje zbral 11 nastopov v 2. SNL, odigral je tudi 25 tekem v 3. SNL, na katerih se je med strelce vpisal petkrat. Od nogometa se je Žiga Jamnikar poslovil leta 2016, pred tem je nazadnje igral v dresu Šoštanja.

Vzroka smrti ne navajajo. So pa s PU Celje včeraj sporočili, da so ob 5.26 na Vodnikovi cesti v Velenju reševalci NMP Velenje oživljali voznika, ki je z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Oživljanje ni bilo uspešno.

N. D.; Foto: Shutterstock

godba