• 23.2C Novo mesto
  • 17:25
  • Sob, 24.08.2019

Slovenski prvoligaš ostal brez 21 trenerjev! »Ta dva črva sta prilezla v Krško pred pol leta in ga bosta uničila v enem samem letu«

KRŠKO − Vodstvo nogometnega kluba Krško je prejšnji teden prekinilo pogodbo z nogometno šolo NK Krško, zdaj pa je 21 trenerjev NŠ sporočilo, da so zapustili NK Krško. Trenerji menijo, da si trenutno vodstvo ne zasluži njihovega zaupanja.

NK Krško zanimajo evropska sredstva?

»Žal je vodstvo kluba NK Krško v petek, 1. februarja, brez vnaprejšnjega opozorila in brez argumentov enostransko odpovedalo pogodbo o sodelovanju z NŠ NK Krško. Trenerji NŠ se ne strinjamo z načinom vodenja NK Krško in vodstvom, ki enostransko sprejema odločitve, ki po našem mnenju niso sprejete za dobrobit mladinskega nogometa, ampak z namenom reševanje dolga članske ekipe,« so prepričani trenerji. Verjamejo, da NK Krško zanimajo finance NŠ, ki so v letu 2018/19 bogatejše za 207.600 evrov sredstev Evropske nogometne zveze, ki so namenjene izključno mladim.

So trenerji preprečili stik s starši?

Prekinitev pogodbe med NK in NŠ Krško je na svoji spletni strani potrdil tudi krški prvoligaš in nadalje zapisal: »Hkrati so bili vsi trenerji, zaposleni v ND Posavje ali kot pogodbeni delavci ND Posavje, povabljeni k nadaljnjemu sodelovanju, z namenom, da zagotovimo nemoteno nadaljevanje dela z mladimi nogometaši. Nihče izmed njih se ni odločil za nadaljevanje sodelovanja. Kot nekateri veste, smo v prejšnjem tednu želeli z vami govoriti osebno, a so nam to preprečevali zaposleni in trenerji ND Posavje.«

Brez slabe vesti

Ob vem tem je Rok Zorko, vodja NŠ NK Krško spregovoril o enem izmed najtežjih tednov svojega življenja. »Nimam slabe vesti, niti najmanj, da sem jaz kriv za nastalo katastrofo, me pa žalosti da ljudje, ki vodijo klub Jože Slivšek in Zoran Omerzu lahko padeta pod takšen vpliv kot sta Antoni Brdik in Borut Arlič. Ta dva črva sta prilezla v Krško pred pol leta in ga bosta uničila v enem samem letu. Vse skupaj v klubu in celoten UO je lahko sram, da podpirajo takšna podla dela in da kot uradne izjave objavljajo in zavajajo ljudi s takšnimi lažmi. Sicer pa tudi na svoji FB strani nimajo nobene podpore, povrhu vsega pa še brišejo izjave, ki se njihovem PRovcu ne zdijo primerne,« je zapisal med drugim.

To je eden izmed najtežjih tednov mojega življenja.Po 14ih letih dela kot vodja NŠ NK Krško, ko smo skupaj s trenerji…

Objavil/a Rok Zorko dne Sreda, 06. februar 2019

NaDlani.si