• C Novo mesto
  • 02:16
  • Ned, 03.03.2024

Slovenski sodnik ‘uničil’ Argentino, razveljavil jim je tri gole! Na kocko naj bi ‘postavil’ tudi nogometaševo živjenje

Ena največjih senzacij na svetovnih prvenstvih v nogometu še vedno odmeva, potem ko je Argentina izgubila od Savdske Arabije. Argentincem je slovenski sodnik Slavko Vinčić zaradi ofsajda razveljavil kar tri zadetke. Vinčić je najprej po desetih minutah tekme dosodil enajstmetrovko za “gavčose”, Lionel Messi pa je dosegel svoj sedmi gol na SP in postal prvi Argentinec, ki je zadel na štirih različnih svetovnih prvenstvih, nato pa se je začela serija ofsajdov.

Ravno Messi se je v 23. minuti prvi znašel v ofsajdu in sodnik mu je po pregledu posnetka razveljavil drugi zadetek. Zatem je bil Lautaro Martinez v nedovoljenem položaju, v kratkem času so mu sodniki razveljavili kar dva zadetka. Prvič je bil dobesedno milimeter pred obrambo! Papu Gomez mu je poslal odlično žogo v prostor, ta pa je v tekmi s tekmecem dobesedno za milimeter z rame zašel v ofsajd! Le nekaj minut kasneje, v 35. minuti, je napadalec Interja spet pobegnil obrambi, a mu je bil gol razveljavljen.

Med tekmo je savdski vratar Mohamed Al Owais nokavtiral svojega soigralca Jaserja Al Sharanija, Slovenec pa v tistem trenutku ni prekinil igre. Morebitni zadetek ni pomembnejši od človeškega življenja, zato ni čudno, da se marsikdo sprašuje, ali je bilo ravnanje sodnika pravilno, ko je pustil, da se je igra nadaljevala.

V drugem polčasu pa so Argentinci doživeli hladen tuš. V 48. minuti je Al-Šehri prišel do nekaj prostora in z leve strani spravil žogo mimo svojega čuvaja in vratarja Damiana Martineza za izenačenje. Le pet minut kasneje pa se je v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel še Al-Davsari in sijajno zadel.

Incident ni vplival na njegovo kariero

Slavko Vinčić pa je javnosti znan tudi po zelo razvpitem prizoru, ki se je zgodil v koči pri Bijeljini med karanteno maja 2020. Bil gost na zasebni zabavi, kamor so bile povabljene zvezdnice iz Srbije, med njimi tudi Tijana Ifon. Načrtovano je bilo, da bi zvezdnici s čolnom prepluli Drino in prispeli v Bijeljino, nato pa delali družbo 40 poslovnežem, ki so se tam zbrali v času, ko je bil kakršen koli večji družabni dogodek strogo prepovedan.

V obsežni akciji policije so aretirali kar 36 ljudi, mnoge so takoj izpustili, tako kot Vinčića, ki je nato zgodbo s svojega zornega kota pojasnil lokalnim medijem. »Po sestanku s poslovnimi partnerji smo bili povabljeni na ranč na praznovanje in povabilu smo se odzvali. Bilo je kakšnih štirideset ljudi, skoraj nikogar nisem poznal. Po policijski raciji so nas odpeljali na razgovor, kjer sem pojasnil, da teh ljudi sploh ne poznam, nato pa so me izpustili, da sem se lahko vrnil domov v Slovenijo,« je takrat za portal 24ur povedal Vinčić.

Ta incident ni vplival na njegovo kariero, saj sta mu UEFA in FIFA dosledno zaupala sojenje večjih tekem.

N. D.; Foto: twitter