• C Novo mesto
  • 01:46
  • Tor, 18.01.2022

Slovenski šport žaluje: umrl legendarni Jež

MARIBOR – Slovenski šport žaluje. V 52. letu je umrl Silvester Kornik-Jež, nekdanji sodnik, sicer pa uspešni igralec dvoranskega nogometa.

»Slovenski mali nogomet (futsal) je včeraj izgubil eno največjih legend. Silvester Kornik-Jež je bil nogometni fanatik in golman prvokategornik, tudi član slovenske reprezentance. Po izteku dolge in izjemno uspešne tekmovalne kariere je pristopil v sodniške vrste.

Silvo je podpisan pod domala brezštevilen niz pokalov in kolajn, ki so jih osvajale ekipe, za katere je na tekmah branil vrata. Tako je bil leta 1993 zaslužen za lovoriko v prvem superpokalu Slovenije, ki je po zmagi na tekmi proti ljubljanskemu Vuku pripadla njegovemu klubu KMN Poetovio Ptuj.

Še zlasti je Silvo slovel na turnirjih za Slovenski revialni pokal-SRP, v najmasovnejšem slovenskem tekmovanju v malem nogometu, ki je med letoma 1986 in 2001 na 226. turnirjih združevalo več tisoč igralcev. Bil je fenomen in po zbranih odličjih prva zvezda SRP. Najtrofejnejši, kajti s KMN Poetovio je osvojil pet zmagovalnih naslovov, kar 21 krat je bil razglašen za najboljšega vratarja (od tega štirikrat za celotno prvenstvo) , enkrat pa, čeprav je bil na tekmi vratar, celo za najučinkovitejšega strelca turnirja (9 zadetkov v Juršincih 1994.). Je član idealne peterke SRP vseh časov, v kateri so poleg njega za večno zapisani še Janko Dolenc, Arturo Steffe ter brata Tomaž in Milan Emeršič. Leta 1991 je bil član izbrane vrste SRP, ki je na turnirju Eurio Open v Škalah pri Velenju osvojila tretje mesto.

Silvo je branil tudi za KMN Vitomarci Petlja in za KMN Branik Talci, za slednjega je zbral 16 nastopov, med drugim je z njim 1996. osvojil tretje mesto na turnirju v avstrijski Lipnici, sam pa je bil tam najboljši vratar turnirja. Bil je tudi velik privrženec NK Drava s Ptuja.

In bil je car med vratnicami, ki ga njegovi športni prijatelji ohranjamo v nepozabnem spominu tudi kot izjemno družabno, duhovito in priljubljeno osebnost. Bil je in ostaja neponovljiv! Jež, žalujemo in pogrešali te bomo; počivaj v miru!« je ob smrti zapisal Borut Planinšič, izjemni kronist športa s Štajerske.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www