• C Novo mesto
  • 04:26
  • Sob, 21.05.2022

Slovenski športnik se ne bo cepil: “Ni mi vseeno, kaj v telo vnašam in kako se na vse skupaj odziva!”

“Iskreno in močno spoštujem odločitev vsakega posameznika, prav tako kot sam, z vso odgovornostjo sprejemam posledice lastne odločitve!”

LJUBLJANA – Biatlonec Klemen Bauer ne gre na Kitajsko na olimpijske igre, ki se začnejo 4. februarja. Bauer se ne želi cepiti, svojo odločitev pa je temeljiteje pojasnil na Faceboku, zapis objavljamo v celoti.

“Življenje je polno odločitev. Nekatere so lažje, nekatere težje. Ta, nedavna je bila brez dvoma ena mojih težjih. Sprejeti odločitev, ki ti onemogoča početi tisto kar najraje, najbolje počneš in kar te zaznamuje že več kot polovico življenja, ni enostavno. Kot dolgoletni vrhunski športnik imam do lastnega telesa in zdravja poseben, nadvse spoštljiv odnos in vsega kar mi je dano, nikoli ne jemljem kot samoumevno. Hvaležen sem za vsak dih in za vsak gib, ki ga storim. vedno sem bil pozoren kaj se dogaja z mojim telesom med treningi, tekmovanji ter med ostalimi stresnimi napori. Ni mi vseeno kaj v telo vnašam in kako se na vse skupaj odziva, zato močno močno zaupam lastnemu imunskemu sistemu in verjamem v naravno odpornost. Nikakor pa nisem pripravljen, na neznan, nepreverjen način po nepotrebnem posegati v svoj organizem. Iskreno in močno spoštujem odločitev vsakega posameznika, prav tako kot sam, z vso odgovornostjo sprejemam posledice lastne odločitve. Ko nečemu posvečaš večino svojega časa, truda in energije, se odrekaš družinskemu življenju, je vse skupaj še toliko težje. Zato Hvala vsem za razumevanje, spoštovanje in podporo. Klemen,” je zapisal Bauer.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

cvetličarna