• C Novo mesto
  • 15:35
  • Sre, 22.09.2021

Slovensko kolesarstvo zavito v črno: Ostal je pozitiven, do samega konca

Slovensko kolesarstvo je zavito v črno. Poslovil se je nekdanji profesionalni kolesar Matej Marin, star 41 let, ki se je kalil v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj, v letih 2013 do 2015 pa je dirkal v ekipi Felbermayr – Simplon Wels. Po končani karieri je delo nadaljeval kot trener kolesarstva v matičnem klubu.

Žalosten zapis v slovo

Športni direktor ekipe MebloJogi Proconcrete Robi Jenko je prijatelju v slovo zapisal: »Medtem, ko je slovenska kolesarska javnost spremljala zadnjo etapo v borbi za rdečo majico, je svojo zadnjo bitko, zadnjo etapo, daleč proč od kolesarskih dirk in žarometov, vozil Matej Marin. Slovenski kolesarski svet je po hudem boju z zahrbtno boleznijo dokončno zapustil in zavil v črno. Oseba, ki je vedno napolnila prostor s pozitivno energijo. Človek, ki si ga vedno razveselil, ko si ga srečal na dirki, treningu ali kjerkoli drugje. Oseba, ki kolesarske družine ni zapustil, ko je stopil s tekmovalnega kolesa. Ostal je v športu in mu nesebično vračal. Vedno je dajal svoj maksimum za sotekmovalce. Ni mu bilo problema biti cel dan na firungi, za druge! Kasneje mu ni bilo problem dajati vse za svoje varovance. Entuziast z velikim srcem. Ostal je pozitiven, do samega konca. Zadnji pogovori niso bili objokovanje, ampak obuditev vseh skupnih spominov. Začinjeni s smehom in dobro voljo. Ko sem včeraj prebiral tvoje intervjuje, si ob koncu kariere dejal, da je vse za nekaj dobro. Tokrat ne najdem stvari, ki bi to potrjevala. Prezgodaj. Mnogo prezgodaj. A ti vseeno verjamem. Počivaj u miru! Pogrešali te bomo!«

Zapuščina ostaja

Kot navaja lokalni portal Ptujinfo.com, njegova zapuščina ostaja. Matej je v letih 2003 in 2004 je pobral drugo mesto na Tour de Serbie, leta 2006 zlato prvo mesto na Rhône-Alpes Isère Tour, tri in štiri leta kasneje je bil spet zlat na Tour of Vojvodina I. in Banja Luka–Belgrade II.  Leta 2014 je spet pobral odlično prvo mesto na Grand Pix Sarajevo ter tretje na tekmovanju Croatia-Slovenia.  Od njega sta se poslovila oba kolesarska kluba.

NaDlani.si; Foto: facebook